Prosjektkart

Prosjektkart. Kartgrafikk

Prosjektkartet inneholder informasjon om planlagte, pågående og ferdige tiltak i inneværende år tilknyttet fylkesveg i Trøndelag. Du kan selvfølgelig velge hvilken info du vil ha ved å skru av og på de ulike lagene i kartet.

Trykk her for å åpne prosjektkartet

Prosjektkartet oppdateres månedlig og informasjon kan filtreres ved å benytte de ulike boksene øverst til venstre i kartet. Du kan filtrere etter kommune, prosjekttype, prosjektfase og fylkesvegnummer. 

To eksempler på hvordan du kan filtrere i prosjektkartet:  

  • Hvis du ønsker å sjekke alle ferdige trafikksikkerhetsprosjekt i Levanger, velger du først «Levanger kommune», deretter «TS-investering», og prosjektfase «ferdig». Vegnummer trenger du ikke å velge. 
  • Du kan søke direkte etter prosjekt. Til dette trenger du ikke å fylle ut “kommunenavn”, “type prosjekt” eller “prosjektfase”. Det er nok å velge vegnummer. For eksempel Fv.30. 

Bruvedlikehold: Dette feltet viser en oversikt over alle prosjekt som er tilknyttet til vedlikehold av bruer. Det gjelder også kulverter med spennvidde eller diameter over 2,5 meter. 

Dekkelegging: Årets dekkeprogram gir en oversikt over hvilke strekninger som blir asfaltert, både korte og lange. Pavement Management System (PMS) har fakta om vegenes tilstand, og basert på dette prioriteres hvor det skal legges ny asfalt. 

Ferjekaivedlikehold: Vedlikehold av alle anlegg som befinner seg på ferjekai, som lys, toaletter, skilt, oppstillingsfelt og ferjebom. 

Fjellsikring: Prosjektene bidrar med sikring av utvalgte fjellskjæringer og fjellskråninger, og bergsikring i utvalgte vegtunneler i fylket. Arbeidene er basert på georapporter utarbeidet av våre geologer. 

Fornying 1.0: tar igjen etterslep på vedlikehold og hever standarden for å oppfylle dagens krav. Dette er en særskilt øremerket finansieringspakke. Her blir det gjort skifte av stikkrenner, forbedring av grøfter og sideterreng, reparasjon på rekkverk, skilting. Det vil også bli tiltak på mindre bruer som inngår i prosjektstrekningen, samt forsterking og dekkelegging (unntatt slitelag). 

Gjennomføringsavtale: Prosjekt som har en gjennomføringsavtale som grunnlag. Avtalen mellom en tiltakshaver, for eksempel en kommune, og Trøndelag fylkeskommune. Avtalen godkjenner samtidig det tekniske plangrunnlaget for prosjektet. 

Miljøpakken: Det gjelder prosjekt som finansieres av miljøpakkesamarbeidet. Dette er et samarbeid for bedre transport og mindre utslipp i kommunene Trondheim, Melhus, Malvik, Stjørdal, Orkland og Skaun. I tillegg til kommunene er Trøndelag fylkeskommune, Statens vegvesen, Jernbanedirektoratet og Statsforvalteren i Trøndelag samarbeidspartnere. Prosjektene kan være alt ifra store vegutbygginger til mindre gang- og sykkelveger. 

Miljøtiltak vannforsk: Prosjekter som gjenoppretter tilstanden i vassdrag hvor fylkesvegen er en negativ påvirkning. Dette kan både være tiltak på stikkrenner, kulverter eller bruer, eller det kan være tiltak opp eller nedstrøms røret.  

Støyskjerming: Dette er tiltak langs fylkesveg mot trafikkstøy, som nye støyskjerm eller utskifting av gamle.  

Tiltaksavtale: En tiltaksavtale er i utgangspunktet det samme som en gjennomføringsavtale. Fylkeskommunen benytter tiltaksavtaler utelukkende opp imot Nye Veier AS og deres prosjekter.   

TS-Investering: Alle prosjekt som faller under trafikksikkerhet (TS), som kan oppstå etter en trafikkinspeksjon. Det er for eksempel tiltak ved krysningspunkt, fartsdempende tiltak, mot utforkjøringsulykker og utbedring på kollektivpunkt. 

Utbyggingsprosjekt: Prosjekter der Trøndelag fylkeskommune bygger ut og oppgraderer fylkesvegnettet. Dette er for eksempel gang- og sykkelveger, små og store bruer og større vegprosjekter. Flere prosjekter er planlagt for utlysning de kommende månedene.

Byggeplan (gult): Byggeplanfasen er fasen som kommer før «igangsatt (blått)». Her utarbeides det byggeplan som beskriver detaljert hva, hvor og hvordan det skal bygges.

Ferdig (grønt): Prosjektet er ferdigstilt.

Igangsatt (blått): Det er prosjekter som er vedtatt at de skal gjennomføres eller hvor bygging er i gang.

Reg.plan (oransje): Reguleringsplanfasen kommer før byggeplanfasen. En reguleringsplan er en arealplan for et område som regulerer bruk, vern og utforming av arealer og fysiske omgivelser.

Utlysning (fiolett): Dette er prosjekter som har finansering som man kan konkurrere om å få utføre byggingen. Det følger reglene fra blant annet anskaffelsesrett.

Utredning (rødt): Utredning er en fase som kommer tidligst i et prosjekt. I utredningen utredes det prosjektets muligheter og utfordringer. Det gjøres for prosjekt med eller uten finansiering for etterfølgende prosjektfaser. Dette også for å utrede videre finansieringsmuligheter.

Sist oppdatert 30.01.2025