Nummer 4 - 2022

November, 4/4022 - - Digitalt nyhetsblad for planlegging og ressursforvaltning i Trøndelag - Utgitt av Trøndelag fylkeskommune i samarbeid med Statsforvalteren i Trøndelag

Kurs og konferanser:

Regional jordvernkonferanse 2022 den 13. desember på Scandic Hell

Arrangør er Statsforvalteren i Trøndelag, Trøndelag fylkeskommune og Jordvern Trøndelag. Påmeldingsfrist 21. november.

Webinar om nærnatur og gå-vennlige nærmiljøer 30. november

Webinaret er gratis og går over 2 x 45 minutter + pause 15 min. Arrangør er Helsedirektoratet og Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet. Påmeldingsfrist 28. november.

Gratis NANO-kurs om klimarisiko

I januar tilbyr Norsk klimastiftelse i samarbeid med Finansforbundet et digitalt mini-kurs om klimarisiko. Det passer for alle som vil ha en introduksjon til de ulike klimarisikoene. Ved å melde seg på lenka vil man få små kurs-snutter i innboksen som man kan lese når det passer. Kurs-snuttene kommer en gang i uka i seks uker.

Presentasjoner fra samling for Plannettverket i Trøndelag på Scandic Lerkendal 8.-9. november er nå tilgjengelige

Hovedtema denne gangen var arealstrategi i samfunnsdelen, tilrettelegging av næringsarealer, hvordan planlegge for god folkehelse, fortetting, medvirkning av barn- og unge, implementering av bærekraftsmål i planlegging, universell utforming og kommunale planstrategier. Presentasjoner fra denne samlingen og tidligere samlinger for plannettverket

Veiledere og retningslinjer:

Ny veileder fra KDD om fritidsboliger

Den 29. september 2022 publiserte Kommunal- og distriktsdepartementet en ny veileder om planlegging av fritidsboliger. Veilederen gir en oversikt over nasjonale føringer og hensyn som er viktige for å sikre en mer bærekraftig lokalisering, utbygging og bruk av fritidsboliger.

Ny veileder til helhetlig risiko- og sårbarhetsanalyse i kommunen

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap la den 16. oktober 2022 ut en revidert versjon av veileder til helhetlig risiko- og sårbarhetsanalyse i kommunen. Veilederen er en revisjon av veilederen fra 2014.

Veileder for kommuner og fylkeskommuner om konsultasjoner med samiske interesser

Gjennom denne veilederen gir Kommunal- og moderniseringsdepartementet informasjon til kommuner og fylkeskommuner om innholdet i samelovens bestemmelser om konsultasjoner med samiske interesser. Veilederen skal fungere som et praktisk hjelpemiddel ved gjennomføring av konsultasjoner.

Rapporter

Evaluering av Statlige planretningslinjer for samordnet bolig-, areal og transportplanlegging

Dette er en evaluering gjort for KDD av Civitas, NIBR og Cicero, av om de statlige planretningslinjene for samordnet bolig-, areal- og transportplanlegging (SPR-BATP) har virket etter mål og hensikt for de temaer som retningslinjene omhandler.

Regionalt planforum

Det er viktig at kommunene fortsetter å melde inn saker til Regionalt planforum. Det er nå laget en ny brosjyre for regionalt planforum som ligger på fylkeskommunens nettside om Regionalt planforum. Her finner du også møtedatoene i planforumet for 2023 og innmeldingsskjema for saker.

Regionalt planforum

Innlegg og tips mottas med takk – redaktør:

Sist oppdatert 28.08.2023