Nummer 4 - 2021

Desember, 4/2021 - Digitalt nyhetsblad for planlegging og ressursforvaltning i Trøndelag - Utgitt av Trøndelag fylkeskommune i samarbeid med Statsforvalteren i Trøndelag

Nye veiledere og retningslinjer:

Informasjon fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet om konsultasjonsplikt i samiske saker.

Sameloven inneholder en plikt for staten, fylkeskommuner og kommuner til å konsultere Sametinget og andre samiske interesser i saker som angår dem.

Regelverk for konsekvensutredninger av planer.

Denne nettsiden på Regjeringen.no gir oversikt over regelverk, ansvar og veiledning om konsekvensutredninger for planer etter plan- og bygningsloven.

Regionalt planforum

Datoer for Regionalt planforum våren 2022: 5. januar, 26. januar, 2. februar, 16. februar, 2. mars, 16. mars, 30. mars, 6. april, 27. april, 11. mai, 25. mai, 8. juni og 15. juni.

Mer info om forumet og innmeldingsfrister for saker finner du ved å klikke her

Kurs og konferanser:

Plannettverksamling for areal- og samfunnsplanleggere i kommunene i Trøndelag ble arrangert 2.-3. november.

Se presentasjoner fra samlingen

Sekretariatet for Plannettverket i Trøndelag tar sikte på å gjennomføre et webinar i løpet av våren 2022 og en ny fysisk samling høsten 2022. Dette er i tråd med tilbakemeldinger som kom inn gjennom evalueringen av Plannettverksamlingen 2.-3. november. Send gjerne forslag til temaer og foredragsholdere både til webinar og fysisk samling. Sendes til persta@trondelagfylke.no

Webinar i regi av Miljødirektoratet om Klimatiltak, landbruk og reindrift.

Webinaret ble avholdt 19.10.2021, men du kan se opptak av det ved å klikke her

Rapporter:

Rapport fra Miljødirektoratet om Klimarisiko i kommunene

Hvilken klimarisiko er kommunene utsatt for, hvordan vurderer de dette og hvilke verktøy har de tilgjengelig for å vurdere og håndtere risikoen. I rapporten vurderer også Miljødirektoratet hva arbeidet har å si for samfunns- og arealplanleggingen, og hvordan arbeidet med klimarisiko i kommunene kan styrkes.

Kortversjon av rapport Regional godsstrømsanalyse Trøndelag.

Laget av Asplan Viak for Trøndelag fylkeskommune. Kortversjon av hovedrapporten oppsummerer anvendelse av den nasjonale godsmodellen (NGM) og analyser av definerte scenarioer i Trøndelag.

Knutepunktutvikling langs Trønderbanen.

Et bakgrunnsnotat laget av Asplan Viak til Trøndelag fylkeskommune sitt arbeid med Regional plan for arealbruk

Rapporter fra Helseundersøkelsen i Trøndelag (HUNT).

Her finner du mange interessante delrapporter fra HUNT. Eksempler på temaer som er belyst er; folkehelse i Trøndelag, selvopplevd helse, kroppsmasse og risikoatferd blant ungdom, levevaner, samfunnsdeltakelse, sosiale relasjoner, psykisk helse osv.

Annen info:

Politisk behandling av Regional plan for arealbruk med handlingsprogram er utsatt til fylkestinget 9.-10. mars 2022.

Trøndelag fylkeskommune har lyst ut stilling som rådgiver/seniorrådgiver innen areal- og samfunnsplanlegging med distriktsfokus.

Søknadsfrist 6. februar 2022.

Sist oppdatert 28.08.2023