Mat er en viktig del av opplevelsene i Trøndelag. Vi er landets beste region på lokal mat, og de over 200 produsentene i Trøndelag har vært godt representert når nasjonale matpriser er delt ut de siste årene.
Trøndelag har som mål å bli Nord-Europas matregion nr. 1. Dette gjennom økt produksjon av matspesialiteter basert på trøndersk og sørsamisk kultur, og økt produksjon og verdiskaping gjennom økt differensiering og utvikling av nye nisjeprodukter.
Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er to av Europas største mat- og drikkefestivaler som samler over 225 000 mennesker. Dette er et viktig utstillingsvindu og en salgsarena for trønderske matleverandører.
Trondheim og Trøndelag har fått status som Europeisk matregion i 2022. Det er et Europeisk program som skal bidra til å synliggjøre regionenes kultur og mattradisjoner internasjonalt, skape utvikling og bygge regional identitet og stolthet.