Rekordtildeling av spillemidler: 226 millioner til idrettsanlegg i Trøndelag

Spillemidler skal brukes til å bygge og rehabilitere anlegg, og slik gi oss mulighet til å både drive egenorganisert aktivitet og aktiviteter i regi av idretten. Illustrasjonsfoto: Trøndelag fylkeskommune.

Se hvilke 201 idrett- og aktivitetsanlegg som får spillemidler fra Trøndelag fylkeskommune.

Årets fordeling av spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet er nå klar. Jan Grønningen, leder av hovedutvalg for kultur, er veldig fornøyd med rekordtildelingen til fylket. 

– Årets tildeling har økt med rundt 7 % fra i fjor, og i forhold til total søknadssum har tildelingen kommet opp i 33,7 % for Trøndelag. Ventetiden for å få tildelt spillemidler blir også redusert, sier Grønningen. 

Gode møteplasser

Grønningen forteller at spillemidler til å bygge og rehabilitere anlegg til idrett og fysisk aktivitet skal gi oss mulighet til å både drive egenorganisert aktivitet og aktiviteter i regi av idretten.  

– Nærmiljøanlegg og friluftslivsanlegg har fått en god tildeling. Disse anleggene bygges ofte nært hvor folk bor, er åpne for alle og bidrar til aktivitet og god folkehelse. Anleggene blir også gode sosiale møteplasser i lokalsamfunnet, sier Grønningen.  

Fylkeskommunens vilkår og retningslinjer skal sikre at de anleggene det er størst behov for blir prioritert. I tillegg legges det vekt på å ivareta FN`s bærekraftmål med tanke på sosial, økonomisk og ikke minst miljømessig bærekraft.  

Bærekraft i fokus

I Trøndelag blir fotballbaner uten plastholdig innfyll, ved ellers like vilkår og forutsetninger, prioritert før baner som har slikt innfyll. 

Mære stadion er blant anleggene som har fått tildelt spillemidler. Dette er et anlegg uten plastholdig innfyll. Foto: Trøndelag fylkeskommune/Håvard Zeiner


For å sikre at vi bygger de riktige anleggene i fylket er Trøndelag fylkeskommune med som en pådriver i det nyetablerte nettverket for bærekraftige idretts- og aktivitetsanlegg.

Bakgrunnen og målet med nettverket er å bidra til å utvikle, samordne og formidle kunnskap om bærekraftige og behovsrettede idretts- og aktivitetsanlegg. 

Disse har fått spillemidler

Her kan du se hvilke nærmiljøanlegg som har fått spillemidler (åpnes i PDF):


Her kan du se hvilke ordinære anlegg som har fått spillemidler (åpnes i PDF):


Kontaktperson

Hans Jørgen Renå 
Rådgiver, seksjon folkehelse, idrett og frivillighet  
Trøndelag fylkeskommune  
Tlf: +47 95299389 
E-post: hanre@trondelagfylke.no