Synliggjør mangfold

Alle er enige om at mangfold og likestilling er viktig i arbeidslivet. Men hva gjør vi for å oppnå dette? Dette er et av flere spørsmål som forsøkes besvart under mangfoldsseminaret som arrangeres i regi av Trøndelag fylkeskommune.

Seminaret arrangeres Likelønnsdagen (Equal Pay Day) 16. november og fortsetter den 17. Hit kommer over 100 deltagere og flere spennende foredragsholdere.  

Trøndelag fylkeskommune er sertifisert i Likestilt arbeidsliv, og under konferansen vil Marit Moldjord fortelle om hvordan fylkeskommunen jobber med likestilling, inkludering og mangfold. Moldjord er prosjektleder for likestillingssatsingen i fylkeskommunen.  

Her kan du lese detaljert program for konferansen: Seminar om mangfoldsledelse og -rekruttering (pameldingssystem.no) 

 Dette er noen av høydepunktene på årets seminar: 

 
Hvordan skape et Norge der alle hører til? 
(Torsdag 10.30) 
Tilgjengelighetssjef i NRK, Siri Antonsen, tar opp temaet. Hun vil blant annet fortelle om NRKs ambisjoner for universell utforming og tilgjengelighet. 

Inkludering og ekskludering i arbeidslivet 
(Torsdag 12.00) 
Erika Braanen Sterri jobber som forsker ved forskningsstiftelsen FAFO. Hun har en doktorgrad i sosiologi og skal snakke om etnisk ulikhet i arbeidslivet samt mekanismer som kan fungere som barrierer for inkludering.

Rekrutteringer som er fordomsfrie og antidiskrimminerende 
(Torsdag 14.00)  
Daglig leder i InClue (Handicapforbundets rekrutterings- og kompetansehus), Tor Andreas Bremnes, kommer for å fortelle om hvordan en kan legge til rette for åpne, fordomsfrie rekrutteringer. Han mener det trengs handling når det kommer til å få til økt mangfold og inkludering. 

Fordommer på godt og vondt 
(Torsdag 14.40) 
Torben (Cathrine) Dyhr-Nielsen jobber i NAV og er en talsperson for transpersoner i Norge. Først som 50-åring gjorde hen sin transpersontilværelse kjent for offentligheten. Hen lever i dag et liv som både Torben og Cathrine. 

Min skam 
(Fredag 12.00) 

Psykolog Nadia Ansar har nettopp gitt ut boka Min skam som er en historie om forventninger og løsrivelse. Ansar forteller blant annet om oppveksten på Stovner i Oslo og den pakistanske æreskulturen

Seminaret starter torsdag 16. november klokken 10.00 og avsluttes klokken 13.00 fredag 17. november. 
Sted: Scandic Hell Hotel, Stjørdal 

Det er selvfølgelig mulig å få intervjuer med foredragsholderne og andre som er til stede på seminaret. Ta kontakt med oss! 

Kontaktperson: 

Marit Moldjord
Seniorrådgiver
74 17 73 39 992 59 037