Spesialistmerker til Gangstad i Berlin

Under fredagens åpning av Grüne Woche i Berlin, delte landbruks- og matminister Jon Georg Dale ut Matmerks Spesialitetsmerket for osten Granstubben og Skjenning-isen til Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri.

Landbruksminister Jon Georg Dale delte ut Matmerks Spesialistmerke for osten Granstubben og Skjenning-isen fra Gangstad Gårdsysteri (Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS).
Landbruksminister Jon Georg Dale delte ut Matmerks Spesialistmerke for osten Granstubben og Skjenning-isen fra Gangstad Gårdsysteri (Foto: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS).

Ministeren framhevet at Gangstad, som det første norske godkjente gårdsysteriet, fortsatt klarer å fornye seg med produkter av høy kvalitet. Det er til inspirasjon for andre. Det er en uavhengig fagjury som har plukket ut disse to produktene til spesialitetsmerket, i konkurranse med andre produkter.

Selv synes Astrid Aasen at det er spesialt artig at Granstubben, som ble lansert august 2017, har fått mye heder og ære. Siden lanseringen har Granstubben blitt kåret til årets produkt ost under Trøndersk Matfestival, fått gull i NM i ost, sølv i VM og nå spesialitetsmerket. - Det er ekstra artig å få denne utnevnelsen i Berlin, med den rammen som Grüne Woche er. Med spesialitetsmerket for Granstubben, har alle ostene våre dette merket.

Men også Gangstads Skjenning-is fikk spesialitetsmerket, og det synes Astrid Aasen er ekstra stas. - Restråstoffet fra den karamelliserte massen fra Røra Bakeri, benytter vi i vår Skjenning-is. Den Gyldne Omvei er bærekraft-sertifisert, og bruk av restråstoff fra andre produksjoner er en del av denne bærekraftige tankegangen, framhever Astrid Aasen.

Hva betyr spesialitetsmerket for Gangstads produkter?

- Spesialitetsmerket bidrar til at flere kjenner igjen produktene våre i hylla. Men det viktigste er den hjelpa som Matmerk tilbyr bedriftene som er med i merkeordningen. Vi føler vi får mye igjen fra Matmerk, som er flinke til å løfte oss fram og gi oss plass i media og markedet, avslutter Astrid Aasen.

Artikkelen er hentet fra oimat.no.