May Britt Hansen (49) blir prosjektleder for den store matsatsingen i Trondheim og Trøndelag. Hun begynner i jobben 1. januar og skal være i stillingen fram til sommeren 2023.
Etter at Trondheim og Trøndelag fikk anerkjennelsen European Region of Gastronomy for 2022 er det klart at May Britt Hansen skal lede arbeidet med å sette Trondheim og Trøndelag på matkartet.
Hun er i dag markeds og kundeansvarlig i Signaturhagen Bolig AS i Oslo. Hun har tidligere vært reiselivsdirektør i både Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv og hatt en rekke ledende stillinger innen hotell og restaurantbransjen i Trøndelag. Hansen er utdannet innen reiselivsfag med en bachelor fra Høgskolen i Finnmark.
Prosjektlederen får ansvaret for at miljøene i regionen bidrar til å nå følgende mål sammen:
Mål 1: Trondheim og Trøndelag skal samhandle godt for å bli en internasjonalt ledende matregion.
Mål 2: Trondheim og Trøndelag skal bli en kjent og anerkjent internasjonal matdestinasjon.
Mål 3: Trondheim og Trøndelag skal øke verdiskapingen i den bærekraftige matproduksjonen gjennom å koble kunnskapsmiljøer og næringer.
Mål 4: Trondheim og Trøndelag skal bli ledende i landet til å rekruttere til matproduksjon og reiseliv.
Eierskapet ligger i både Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune i tett samarbeid med Innovasjon Norge og øvrige partnerskap i Trondheim og Trøndelag.
- Trøndelag har over mange år jobbet systematisk med mat som tema, og befestet seg som en svært sterk matregion. Arbeidet med ERG gir oss en anledning til å skape tettere samhandling mellom by og omland, koble miljøene i Trøndelag tettere sammen og ta neste steg for å løfte matregionen Trøndelag til neste nivå, sier fylkesdirektør for plan, næring og kulturminner Kirsten I. Værdal.
Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune er veldig glad for å få May Britt på plass i denne stillingen.
- Hun kjenner regionen og miljøene godt fra tidligere jobber, og vil garantert bidra til å posisjonere Trondheim og Trøndelag som en internasjonal matregion, sier kommunedirektør Morten Wolden.
May Britt Hansen sier hun gleder seg masse til å jobbe med og for en region og by med mange dyktige fagfolk innenfor mat og reiseliv.
- Det har vært lagt ned et fantastisk godt arbeid med søknaden for å bli European Region of Gastronomy i 2022 av mange aktører og disse blir utrolig viktig og ha med i det videre arbeidet, sier Hansen.
Prosjektet gir oss en utrolig mulighet til å ta vår posisjon som en ledende matregion nasjonalt og internasjonalt. For å få til dette må både næringsaktører, kunnskapsmiljøer og det offentlige støtteapparatet jobbe sammen med klare ambisjoner de neste 2-3 årene. Det handler om og forsterke det vi allerede gjør bra, videreutvikle og skape nye muligheter sammen. Vårt felles mål bør være at Trondheim og Trøndelag er den regionen i Norge som har den beste lokalmaten og de beste matopplevelsene, de dyktigste fagfolkene innenfor mat og reiseliv og de mest innovative løsningene innenfor bærekraftig matproduksjon, sier hun.