Lærlingerådet møtte statsminister Jonas Gahr Støre

Frokostmøte i Folkets hus Trondheim. Fra venstre Enrique Myhre leder i Lærlingerådet i Trøndelag, Maren Snerting restaurantsjef på Chef Steinkjer, Haider Slyngstad Billaud Qureshi, student ved samfunnsøkonomi NTNU.
Leder i Lærlingerådet i Trøndelag Enrique Myhre (t.v.) i samtale med statsminister Jonas Gahr Støre om arbeidskraftbehovet og lærlingenes situasjon. Maren Snerting restaurantsjef på Chef Steinkjer og Haider Slyngstad Billaud Qureshi, student ved samfunnsøkonomi NTNU deltok også i samtalen som ble ledet av Kristian Tangen, regionleder i LO Trøndelag (t.h).

Leder av lærlingerådet i Trøndelag, Enrique Myhre møtte statsminister Jonas Gahr Støre til samtale om Trøndelags arbeidskraftbehov og ungdommens vei inn i arbeidslivet fredag 2. desember.

Det var under et frokostmøte arrangert av LO på Folkets hus i Trondheim de to møttes.

Trøndelag fylkeskommune var først ut av fylkene med å etablere lærlingeråd, noe statsministeren oppfordret andre fylkeskommuner til å følge etter.

– Lærlingerådet fyller et veldig viktig rom mellom myndighetene, fylkeskommunen og bedriftene, sa Støre.

Enrique Myhre (27) jobber som kjøttskjærer ved Nortura i Malvik. Han ble kåret til årets lærling i Trøndelag i 2019 og er nå leder i Trøndelag fylkeskommune sitt lærlingeråd i Trøndelag. Enrique er opptatt av fagopplæring og lærlingens situasjon og muligheter.

 –  Lærlingeløpet har betydd mye for meg. Det er en stor bredde innen lærlingeordningen. Mange tror at karrieren for lærlinger ender med fagbrev, men det er fullt mulig å bygge videre på lærlingeutdanningen og for eksempel bli leder, Sa Myhre.

I tillegg til Myhre deltok Maren Snerting (29) som jobber som restaurantsjef på Chef Steinkjer og Haider Slyngstad Billaud Qureshi (24) som studerer samfunnsøkonomi ved NTNU i samtalen som ble ledet av Kristian Tangen, regionleder i LO Trøndelag.

Lærlingerådet i Trøndelag

Fylkestinget i Trøndelag vedtok i 2018 å opprette et eget råd for å sikre lærlinger og lærekandidaters påvirkning og medinnflytelse i fylkeskommunale saker.

 Lærlingerådet skal:

  • Sikre lærlinger påvirkning og medinnflytelse i fylkeskommunale saker som angår dem.
  • Være et talerør for lærlinger og styrke fylkeskommunens og andre aktørers bevissthet om lærlingers rett til medvirkning.
  • Stimulere til økt samfunnsengasjement blant ungdom generelt og lærlinger spesielt.
  • Bidra til å sikre lærlinger god opplæring og et godt læringsmiljø.

Arbeidstakerorganisasjonene LO og YS oppnevner medlemmer til rådet. LO oppnevner åtte medlemmer og YS to, for 2 år om gangen. Elevorganisasjon og Ungdommens fylkesutvalg oppnevner ett medlem hver med personlig vara. Fylkestinget har valgt to av sine medlemmer med personlig vara.

Du kan lese mer om lærlingerådet her.