I forrige uke arrangerte Strinda videregående skole fylkesmesterskap i Restaurant- og matfag.
Det ble konkurrert innenfor fagene baker, kokk, konditor, servitør, ferskvarehandel og industriell matproduksjon. 20 elever fra Strinda videregående skole og Ole Vig videregående skole deltok.
Oppgavene besto blant annet i å lage marsipankake til konfirmasjon, to-retters middagsmeny med nordisk smakspreg og småbakst/kuvertbrød.
Dette ble vinnerne i fylkesmesterskapet i Restaurant- og matfag 2022:
- Konditor: Marit Arntsen, Ole Vig vgs.
- Servitør: Anna Ulrikke Kjølseth Breivik, Strinda vgs.
- Industriell matproduksjon: Ida Dahl, Strinda vgs.
- Kokk: Ivar Moe, Strinda vgs.
- Baker: Sigrid Nather - Aafarli, Strinda vgs.
- Ferskvarehandler: Tesfaberhan Estifanos Haile, Strinda vgs.
Vinnerne representerer Trøndelag fylkeskommune i skole-NM i yrkesfag i april. Vi har totalt 33 elever som skal til skole-NM og konkurrere innenfor 22 ulike fag.
Speed-dating

I forbindelse med at Trøndelag er europeisk matregion i 2022, ble det også arrangert speed-dating mellom lokalmatprodusenter, kokker og innkjøpere på skolen. Lokalprodusentene hadde hvert sitt bord hvor de fikk presentere seg for kokker og innkjøpere.
Her kan du lese mer om fylkesmesterskap i yrkesfag