Dyktige elever konkurrerte om NM-billetter

Foto: Anette Bersås
Foto: Anette Bersås

I forrige uke arrangerte Strinda videregående skole fylkesmesterskap i Restaurant- og matfag.

Det ble konkurrert innenfor fagene baker, kokk, konditor, servitør, ferskvarehandel og industriell matproduksjon. 20 elever fra Strinda videregående skole og Ole Vig videregående skole deltok.

Oppgavene besto blant annet i å lage marsipankake til konfirmasjon, to-retters middagsmeny med nordisk smakspreg og småbakst/kuvertbrød.

Dette ble vinnerne i fylkesmesterskapet i Restaurant- og matfag 2022:

  • Konditor: Marit Arntsen, Ole Vig vgs.
  • Servitør: Anna Ulrikke Kjølseth Breivik, Strinda vgs.
  • Industriell matproduksjon: Ida Dahl, Strinda vgs.
  • Kokk: Ivar Moe, Strinda vgs.
  • Baker: Sigrid Nather - Aafarli, Strinda vgs.
  • Ferskvarehandler: Tesfaberhan Estifanos Haile, Strinda vgs.

Vinnerne representerer Trøndelag fylkeskommune i skole-NM i yrkesfag i april. Vi har totalt 33 elever som skal til skole-NM og konkurrere innenfor 22 ulike fag. 

Speed-dating 

Foto: Anette Bersås
Foto: Anette Bersås

I forbindelse med at Trøndelag er europeisk matregion i 2022, ble det også arrangert speed-dating mellom lokalmatprodusenter, kokker og innkjøpere på skolen. Lokalprodusentene hadde hvert sitt bord hvor de fikk presentere seg for kokker og innkjøpere.

Her kan du lese mer om fylkesmesterskap i yrkesfag 

Kontaktpersoner: