Britannia-lærling vant European Young Chef Award

Vinner av European Young Chef Award, Espen Laumann
Vinner av European Young Chef Award, Espen Laumann (i midten).

Espen Laumann som er kokkelærling på Britannia hotell i Trondheim vant European Young Chef Award 24. november. Prisen betyr mye og er en flott oppseiling til 2022: Da har Trondheim og Trøndelag æren av å være European Region of Gastronomy.

The European Young Chef Award er en konkurranse hvor deltakerne på dag en lager en tradisjonell rett fra området de kommer fra og hvor de samme råvarene skal brukes på en ny og innovativ måte dag to.

– Råvarene representerer Trøndelag og å få lov til å lage norsk tradisjonskost i en europeisk konkurranse er utrolig spennende. Det er lærerikt å lage tradisjonsmat og det er viktig å kunne gi den kunnskapen videre også til de som kommer etter oss, sier vinneren Espen Laumann.

Espen var den eneste av de ni kandidatene som stilte med fisk som sin tradisjonsrett.

Det er IGCAT, International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism, som arrangerer konkurransen. Målet er å sette fokus på innovativ og tradisjonell mat, på bærekraftig matkultur og få unge, fremtidige kokker til å bli ambassadører for egen regions matvarer.Espen Laumann er opprinnelig fra Brønnøysund, men jobber som lærling på Britannia hotell. Han har også kvalifisert seg til  Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger som avholdes i februar.

 – Jeg har alltid visst at jeg ville bli kokk. Jeg ble tidlig interessert i mat og det beste jeg vet er å glede andre med mat jeg har laget selv, sier en fornøyd Espen.

Her kan du se video om prisvinner og kokkelærling Espen Laumann.