Helseplattformen er på full fart inn i helsevesenet. Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF) har laget et spesiallaget undervisningsopplegg slik at ansatte i helsevesenet kan stille godt forberedt.
Behovet for å ta i bruk ny teknologi innebærer utfordringer både for samfunnet generelt og innen helse- og sosialsektoren spesielt. Dette innebærer behov for nytenkning og økt kompetanse innen IKT generelt og pasientrettede IKT-systemer.
- For å imøtekomme endringer i arbeidsoppgaver, arbeidsmetoder og ny digital arbeidsflyt i forbindelse med innføring av Helseplattformen, har det oppstått et behov for å styrke kompetansen hos administrativt ansatte, sier avdelingsleder Marit Wang Eriksen.
Hun forteller at det nye studiet, helseadministrasjon og pasientrettede IKT- systemer, har fått godkjenning av NOKUT og vil være i gang fra høsten av.
Helse Nord-Trøndelag ønsker gjennom dette studiet å forberede sine ansatte på endring av arbeidsoppgaver i lys av innføringen av den nye Helseplattformen.
– Men studiet er selvsagt åpent for alle. Spørsmålet kom fra helseforetaket om vi kunne få til en slik utdannelse, og dette er en av styrkene til fagskolen. Vi er nært aktørene og kan snu oss raskt rundt, sier Eriksen.
Hun forteller videre at de har inngått en samarbeidsavtale med sykehuset som betyr at sykehuset bidrar med noen forelesere, til gjengjeld er sykehuset garantert minst fem studieplasser. Sammen skal de videreutvikle studiet videre.
Eriksen sier at studiet passer godt for de som på forhånd har fagbrev, enten som helsefagarbeidere, helsesekretærer, kontorfag eller realfagskompetanse med relevant praksis.
– Bare på Levanger er det over 150 personer som jobber i slike støttefunksjoner, i hele Norge er det snakk om flere tusen ansatte, sier Eriksen. Studiet vil gi oppdatert og fersk kompetanse på kommunikasjon, pasientforløp, organisasjonsutvikling og endring, digitalisering og saksbehandling.
Her kan du lese mer om studiet
Kontaktpersoner: