Mat på Mære - Hva skal vi spise i 2035?
Har du tenkt på hva vi kommer til å spise i 2035? Dette er et av flere spørsmål som stilles under fagdagene Mat på Mære 27. og 28. februar 2024.
Helt siden 2005 har det blitt arrangert denne type fagdager i regi av kompetansemiljøet på Mære.
Fagdagene arrangeres på Steinkjer videregående skole.
På fagdagene får du blant annet høre mer om bærekraftige matsystemer, direktesalg av mat og ernæring.
Fortsatt grønt lys for rødt kjøtt?
Hva vi skal spise i 2035 går som en rød tråd gjennom programmet på de to fagdagene. Du får blant annet høre mer om matberedskap, kortreist mat, rødt kjøtt og den omdiskuterte «kjøttskammen.»
Kommer vil til å spise rødt kjøtt i 2035, og er det noe av det du putter i munnen som tilfredsstiller både helsa og miljøet?
Fagdagene på Mære forsøker å gi deg svarene!
Det blir også mange kurs, blant annet innenfor surdeigsbaking med urkorn.
Se hele kursoversikten her
Skal inspirere og informere
Fagdagene skal inspirere og gi påfyll av ny kunnskap. Målgruppen er først og fremst produsenter av lokal mat og drikke samt ansatte i serveringsbransjen.
Men fagdagene byr også på en rekke foredrag og arrangementer rettet mot gårdbrukere og privatpersoner.
Det er Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein som er vertskap for den nasjonale ordningen «Kompetansenettverk lokalmat.»
Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein er et av fem sentre i Norge som tilbyr kompetanse og beslutningsstøtte. Sentrene bidrar til økt lokal verdiskaping av mat og drikke.
Mer info om fagdagene finner du på sidene til Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein
Kontaktinfo
Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein